-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Śledź z rodzynkami i żurawiną

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: śledź żurawina rodzynki wigilia Boże Narodzenie ryba przekąska
Rodzaj dania:przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
śledź w oleju - filet 10 filet ryby i owoce morza
cebula 1 szt. warzywa
sok z cytryny 1 szt. owoce
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy
konfitura żurawinowa 1 szt. dodatki
żurawina suszona 0,5 szklanka owoce
rodzynki 0,5 szklanka dodatki
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Filety śledziowe opłukać, namoczyć w zimnej wodzie na 10 minut, osuszyć i pokroić w kawałki.

Cebulę obrać i pokroić w piórka.

Mały słoiczek konfitury żurawinowej przełożyć do garnuszka, doprawić 1 łyżką soku z cytryny, dosypać rodzynki i żurawinę suszoną, Lekko podprażyć na małym ogniu.

Filety oprószyć pieprzem i skropić połową porcji oleju.

Sos żurawinowo-rodzynkowy wyłożyć na półmisek. Na nim ułożyć dekoracyjnie kawałki śledzi i obłożyć sparzonymi piórkami cebuli. Skropić śledzie resztą oleju.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 20 PLN jednej porcji: 4 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 1
(1 opinii)
30 Grudnia 2011r. o 20:22
ZDJĘCIE Z GAZETY, ŁADNIE TO TAK OSZUKIWAĆ, MYŚLISZ ŻE TEGO NIE WIDAĆ?? JAK MOŻNA TAKIE ŚWIŃSWO ROBIĆ, TYLKO PO TO ABY ZGARNĄĆ NAGRODĘ...
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW