-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Śledzie w dwóch sałatkach

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: płaty sledziowe olej cebula
Rodzaj dania:przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
śledź solony - filet 0,5 kg ryby i owoce morza
cebula 3 szt. warzywa
jabłko 2 szt. owoce
olej lub oliwa dowolna 1 szklanka płyny i sosy
ketchup łagodny 3-4 łyżka płyny i sosy
śmietana 18% 2 łyżka nabiał
musztarda dowolna 1 łyżeczka płyny i sosy

Opis

Płaty śledziowe wymoczyć, 1 cebulę obrać, pokroić w piórka. Wymoczone śledzie pokroić, włożyć do słoika, dodać cebulę i zalać olejem. Wstawić do lodówki najlepiej na 2 dni. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać śmietanę i musztardę - wymieszać.
Na patelnię wlać łyżkę lub dwie oleju dodać 2 cebule pokrojone w piórka i poddusić, nie rumienić! Dodać keczup w takiej ilości żeby cebula nabrała czerwonego zabarwienia.
Cebulę wystudzić. Na półmisku ułożyć odcedzone z oleju śledzie z jednej strony ułożyć jabłka, a z drugiej cebulę tak ja na załączonym obrazku:)
Smacznego!
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW