-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Świąteczne kokosowe pyszności

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ciastka wypieki
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka desery potrawy mączne
Rodzaj kuchni: fusion

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wiórki kokosowe 2 szklanka dodatki
mąka tortowa 10 łyżka dodatki
masło 1/3 kostka nabiał
masło 1/3 kostka nabiał
miód 4 łyżka dodatki
rodzynki 1/2 szklanka dodatki
orzeszki ziemne 1/5 szklanka dodatki
cynamon mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cukier 1/3 szklanka dodatki

Opis

Masło stopić i dodać do niego miód i kokos oraz cukier i mąkę. Wymieszać na gładką masę. Formować okrągłe ciasteczka i układać na brytfance. Łyżkę miodu, orzeszki ziemne rodzynki i cynamon wymieszać razem i nakładać na każde ciasteczko. Piec ok 10 min. w temperaturze 200 stopni.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 10zł PLN jednej porcji: 1zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1800 kcal jednej porcji: 180 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Caffe latte macchiato

    Mleko, najlepiej zimne spienić (ubić / zmiksować). Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, z cukrem. Mleko przelać do szklanki, wlać do niego kawę (po brzegu szklanki tak by się nie pomieszała z mlekiem). Powinno się...

  • Wigilijny kompot z suszu

    Suszone owoce umyć, namoczyć w zimnej wodzie. Woda powinna przykryć owoce. Namoczone jabłka trzeba przycisnąć spodeczkiem. Gdy zmiękną, gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, z dodatkiem cukru i prz...

  • Cytrynówka - nalewka cytrynowa

    4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...

  • Kompot z czarnych porzeczek Kompot z czarnych porzeczek

    Porzeczki umyć, przebrać, usunąć szypułki i resztki kielicha. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować. Do wyparzonych wrzątkiem , gorących słojów wlać po pół szklanki gorącego syropu i wsypać porzeczki, potrz...

  • Kawa pod pierzynką

    W składnikach potrawy podałam orientacyjnie ilość kawy ale zależy to od tego jaką lubimy. Podam ten przepis na niepełną filiżankę mocnej czarnej kawy naturalnej, może być z ekspresu lub po turecku, dl...

  • Koktail bananowy z imbirem

    1. Banany obrać ze skórki, można pokroić w kawałki i wrzucić do kubka miksującego. 2. Wsypać łyżeczkę słodziku i 2 szczypty imbiru. 3. Zalać wszystko mlekiem i miksować przez minutę na najwyższych ob...

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Ambasador - napój herbaciany

    1. Herbatę sypiemy do dużego imbryka, dodajemy cukier, zalewamy 0,5 l wrzątku. 2. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy przyprawy, przykrywamy imbryk, parzymy przez 5 minut. 3. Napar cedzimy do dzb...

  • Mleczny koktajl truskawkowy

    Truskawki umyć, odszypułkować. Wrzucić do kubka miksującego (parę zostawić do dekoracji). Miksować ze słodzikiem i mlekiem przez około minutę. Podawać schłodzone.

  • Mrożona kawa zbożowa

    1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...

  • Napój porzeczkowo-malinowy

    Pyszny napój-kompot z sezonowych owoców nadaje się do obiadu, ale też dla orzeźwienia. Podawać koniecznie schłodzony. 1. Maliny przesypać cukrem pudrem, przykryć ścierką i odstawić na godzinę. 2. Wodę zagotow...

  • Odżywczy sok marchwiowo-jabłkowy do dań z grilla

    Marchew obieramy i myjemy, Jabłka myjemy i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy wszystko do sokowirówki. Na koniec, żeby sos nie ściemniał, wyciskamy sok z cytryny. Nie ma nic bardziej orzeźw...

  • Sok wiśniowy z wiśniami

    Najprostszy i najszybszy sposób na zrobienie soku z wiśni. Tak przygotowany sok nadaje się do robienia napojów, a wiśnie można użyć do deserów. Wiśnie umyć, wydrylować - ja używam specjalnej drylownicy -...

  • Malibu

    Idealny na sylwestra;) Wiórki wsypać do 1,5-litrowego słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5 dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem. Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietr...

  • Kawa bananowa

    Do blendera wrzucamy banana, wlewamy szklankę zimnego mleka. Dodajemy kawę i miód. Wszystko miksujemy i wlewamy do szklanki. Najlepiej smakuje zmrożona. Można dodać więcej miodu w zależności od gustu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW