-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Żeberka Babuni

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: żeberka babunia kuchnia polska
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - żeberka 1 plaster mięsa
cebula 4 szt. warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
przyprawa typu Warzywko 2 łyżka przyprawy i zioła
papryka ostra 1 łyżeczka przyprawy i zioła
curry 2 łyżka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżka przyprawy i zioła
kostka rosołowa mięsna wieprzowa 2 szt. przyprawy i zioła
olej słonecznikowy 2 łyżka płyny i sosy
por 1 szt. warzywa
musztarda sarepska 4 łyżka płyny i sosy

Opis

żeberka dzielimy na porcie, przyprawy mieszamy wszystkie razem (można też użyć przyprawy do żeberek) ja wsypuje według mojej fantazji dnia :) , po porcjowane żeberka obtaczam w przyprawach i obsmażam na patelni (smażyć około 3 minut), kostki bulionowe rozpuszczam w przegotowanej wodzie ok 3/4 szklanki wody, na drugiej patelni wlewam 2 łyżki olej (tak aby pokryła powierzchnię patelni układam pokrojoną w talarki cebulkę tak aby pokryła całą powierzchnię wrzucam ziele i listek laurowy cebulkę smaruję cienką warstwą musztardy i układam obsmażone żeberka zalewam bulionem i układam na wierzchu cebulkę i paprykę i pora można jeszcze troszkę musztardy dołożyć i to wszystko dusimy ok 40 minut
w zależności jak miękkie mięso lubimy

Smacznego :)
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 30 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sałatka jarzynowa

    Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka ugotować. Pokroić wszystko w kostkę. Dodać groszek konserwowy, majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem i odstawić na około godzinę (można na ...

  • Kompot z suszonych owoców

    Suszone owoce wymoczyć w wodzie. Brudną wodę wylać i wrzucić wszystko do garnka ze świeżą wodą. Posłodzić do smaku i gotować aż owoce będą miękkie. Kompot najlepiej smakuje schłodzony...

  • Sałatka z papryką, selerem i ogórkiem

    Pokroić czerwoną paprykę, dodać seler sałatkowy (odcedzonego ), 4 pokrojone ogórki konserwowe, puszkę groszku i 3 pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec do...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW