-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Żeberka w miodzie z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: żeberka wieprzowina miód grill
Rodzaj dania:dania główne fast-food kuchnia regionalna mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - żeberka 1 kg mięsa
miód 5 łyżka dodatki
sól 1 łyżka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżka przyprawy i zioła
czosnek 4 ząbek warzywa
pieprz cayenne 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cynamon mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
ketchup łagodny 0,5 szklanka płyny i sosy
olej rzepakowy 1/3 szklanka płyny i sosy
dżem morelowy 3 łyżka dodatki

Opis

Wszystkie składniki, poza żeberkami dokładnie wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i także wymieszać z sosem. Obtoczyć żeberka w przygotowanym sosie i ułożyć na ruszcie. Podczas pieczenia żeberek smarować je co jakiś czas sosem tak, żeby nie wyschły za bardzo. Grillować ok. 40 min.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 15zł PLN jednej porcji: 3zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1000 kcal jednej porcji: 200 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Groszkowe ziemniaki curry Groszkowe ziemniaczki curry

    1. Ostrą paprykę pepperoni rozciąć na pół i wydrążyć pestki, następnie drobno ją posiekać. 2. Cebulę posiekać na drobną kostkę. 3. Ziemniaki pokroić na kwadratowe kawałki 2-centymetrowej wielkości. 4. Na...

  • Sałatka z sałatą i rzodkiewką

    Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...

  • Sałatka z makaronem

    Salaterkę wyłożyć sałatą,kaszkę ugotować wg przepisu na opakowaniu,groszek zalać niewielką ilością wrzątku i gotować 7 min,odcedzić ,wystudzić. Pomarańczę umyć i sparzyć wrzątkiem.Otrzeć ze skórki ,którą użyj...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Żubrówka z sokiem pomarańczowym

    Do szklanki wlewamy 50 ml Żubrówki . Dopełniamy sokiem pomarańczowym. Sami możemy zdecydować o intensywności drinka dolewając mniej lub więcej soku. Można dodać kostki lodu i cytrynę jako dekorację. ...

  • Makaron penne z mozzarellą

    Składniki na 4 porcje: 2-3 szklanki makaronu sól sos: 4 łyżki masła 1,5 szklanki gęstej śmietany (lub twarożku homogenizowanego) żółtko szklanka startego żółtego sera (najlepiej mozzarelli) gałka muszkatołowa ...

  • Szybka sałatka na grill

    Sałatę rwiemy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju z ziołami. Na wierzchu układamy pomidory pokrojone w ósemki, ogórek w półplasterki. Całość posypujemy grubym, posiekanym szczypiorkiem...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Kolorowa surówka do potraw z grilla

    Składniki surówki pokroić wg uznania, doprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub mięska i ryb z grilla.

  • Grillowana papryka faszerowana

    W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Doda...

  • Grillowane pomidory

    Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na połówki skropić oliwą z oliwek i opruszyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron ok 15 min.

  • Ziemniaczki z grilla

    Ziemniaki wcześniej należy ugotować (więcej do obiadu naszykowałam, a potem jak były już miękkie, wyjęłam i po ostudzeniu pokroiłam w plastry. Zioła połączyć ze sobą, wlać ok. 3-4 łyż. oliwy, wymieszać. ...

  • Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla

    Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...

  • Pomidory z mozarellą.

    Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...

  • Pomidory z warzywnym nadzieniem

    Pomidory przekroić w poprzek na 2 połówki, każdą wydrążyć aby powstało miejsce na farsz. Farsz: kapustę pekińską drobno poszatkować, ogórek pokroić w drobniutką kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Do ś...

  • Grillowana cukinia

    Cukinię myjemy i kroimy w zadłuż w plastry ok 1 cm grubości. Otrzepujemy solą i pieprzem i kładziemy na grillu. Grillujemy do momentu aż stanie się miękka. Świetna jako dodatek do mięs a także kanapek z g...

  • Sałatka w sam raz do grilla.

    Bardzo szybka sałatka. Paprykę, kukurydzę, groszek i seler wysypujemy z puszek do miseczki. Mieszamy, doprawiamy solą i sałatka gotowa. Można też dodać majonez, ale nie będzie to już wersją \"...

  • Marchew w imbirze

    Tradycyjną gotowaną marchew do dań obiadowych można łatwo zmienić w przystawkę o lekkim imbirowym smaku. 1. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą. 2. Marchew gotować w oso...

  • Sałatka z papryką, selerem i ogórkiem

    Pokroić czerwoną paprykę, dodać seler sałatkowy (odcedzonego ), 4 pokrojone ogórki konserwowe, puszkę groszku i 3 pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec do...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW