-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Bagietka czosnkowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: bagietka czosnek śniadanie kolacja
Rodzaj dania:dania jarskie fast-food pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
bagietka 2 szt. dodatki
czosnek 2 ząbek warzywa
masło 2 łyżka nabiał

Opis

Bagietka czosnkowa to niecodzienna porcja aromatycznego pieczywa do śniadania lub kolacji. Polecam osobom lubiącym czosnek.
1. Ząbki czosnku obieramy, kroimy na pół i lekko nacinamy od strony przekrojonej.
2. Krótkie bagietki kroimy na pół.
3. Nacieramy bagietki obficie czosnkiem po obu stronach.
4. Smarujemy masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C.
5. Po stopieniu się masła, przewracamy bagietkę wewnętrzną stroną na spód, tak aby się zapiekła.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW