-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: bagietka zapiekana masło masło czosnkowe czosnek
Rodzaj dania:dania jarskie pieczywo przekąski zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
bagietka 2 szt. dodatki
masło 1/2 kostka nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
czosnek 4 ząbek warzywa
pietruszka natka świeża 1/4 pęczek przyprawy i zioła

Opis

Kostkę masła pozostawić w temperaturze pokojowej, aby stało się lekko miękkie. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać - przeciskać (przy użyciu widelca) masło, czosnek, posiekane listki natki pietruszki i szczyptę soli.
Bagietkę naciąć na kronki (nie przecinać do końca), między nacięcia smarować masełkiem.
Piec w piekarniku przy temp. 180 st. przez 10-12 minut. Podawać na gorąco.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW