Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: moon65, dniaTagi: bagietka zapiekana masło masło czosnkowe czosnek
Rodzaj dania:dania jarskie pieczywo przekąski zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
bagietka | 2 | szt. | dodatki |
masło | 1/2 | kostka | nabiał |
sól | 1 | szczypta | przyprawy i zioła |
czosnek | 4 | ząbek | warzywa |
pietruszka natka świeża | 1/4 | pęczek | przyprawy i zioła |
Opis
Bagietkę naciąć na kronki (nie przecinać do końca), między nacięcia smarować masełkiem.
Piec w piekarniku przy temp. 180 st. przez 10-12 minut. Podawać na gorąco.
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 25min. |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy