-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Bezowa rolada z bitą śmietaną i owocami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: beza truskawki rolada
Rodzaj dania:ciasta, ciasteczka desery
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cukier 230 g dodatki
truskawka 1 szklanka owoce
jagoda 1 szklanka owoce
śmietana kremówka 200 ml nabiał
białko 5 szt. nabiał

Opis

Ubij białka na sztywną pianę, wsypując stopniowo cukier. Ubijaj tak długo aż piana nabierze 'połysku" i będzie bardzo sztywna.
Wyłóż dużą, prostą blachę do pieczenia specjalnym pergaminem i na to przełóż ubitą pianę. Rozsmaruj ją tak by warstwa była zawsze jednakowej grubości. Włóż blachę z bezą do piekarnika na ok. 15 minut, aż lekko się zrumieni i wysuszy. Gdy beza będzie już gotowa wyjmij ją i natychmiast przełóż na czysty papier. Zostaw do ostygnięcia. W czasie gdy beza stygnie, ubij kremówkę. Możesz dodać odrobinę wanilia. Kremówkę rozsmaruj na bezie. Posyp równą warstwą owoców. Pomagając sobie papierem, na którym leży beza, zwiń ją w dość ciasny rulon - roladę. Zawiń w czysty papier kuchenny i odstaw na 2 godziny.
Wył" />
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 2godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW