-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Bułki nadziewane z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: pieczywo kurczak grill
Rodzaj dania:dania główne fast-food mięsa przekąski warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
bułka zwykła 10 szt. dodatki
pieczarka 1 kg warzywa
cebula 1 szt. warzywa
kurczak - filet 2 szt. mięsa
ser żółty dowolny 200 g nabiał
papryka czerwona 1 szt. warzywa
masło 2 łyżka nabiał
czosnek granulowany 1 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
maggi 1 łyżeczka płyny i sosy
papryka słodka 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Pierś kurczaka pokroić drobną kostkę. Przełożyć do miseczki i przyprawić, podlać oliwą i odstawić do lodówki. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, włożyć kurczaka i podsmażyć przez kilka minut.Dodać cebulę, podsmażyć. Na patelnię do mięsa i cebuli włożyć pieczarki, doprawić odrobiną maggi.Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Zestawić z ognia. Paprykę pokroić drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Paprykę i połowę sera dodać do pieczarek i mięsa. Z każdej bułeczki odciąć wierzchołek Z bułeczek wyjąć miąższ Środek każdej bułeczki wysmarować masłem Bułeczki wypełnić farszem. Na wierzch każdej nałożyć odrobinę startego sera. Naszykować kwadratowe kawałki folii. Każdy posmarować oliwą (ja robiłam to ręcznikiem papierowym, aby warstwa była cieniutka). Na środku położyć bułeczkę, zawinąć dokładnie Kłaść każdą bułeczkę na ruszt grilla. Piec ok. 15 minut. Podawać gorące
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana: całej potrawy: 15zł PLN jednej porcji: 1,50zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1400 kcal jednej porcji: 140 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW