-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Carpaccio z buraka z fetą

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: carpaccio burak
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
burak 2 szt. warzywa
rukola 50 g warzywa
miód 1 łyżka dodatki
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
ser feta 75 g nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pestki dyni 3 łyżka dodatki
ocet balsamiczny 3 łyżka płyny i sosy

Opis

1. Buraki najlepiej upiec, niby można ugotować, ale podczas pieczenia zyskują ciekawszego, słodkawego aromatu. Wystarczy je zawinąć w folię aluminiową i piec 60 minut w 180-200 C. Potem ostudzić i obrać.
2. Pokroić na cienkie plastry, ewentualnie zetrzeć na plastry na odpowiedniej tarce.
3. Rukolę umyć, odsączyć, ułożyć na półmisku.
4. Rozłożyć plastry buraka.
5. Fetę pokruszyć albo pokroić w kostkę, wyłożyć na półmisek.
6. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez dodatku oliwy), po ostudzeniu posypać ułożone wcześniej na półmisku rukolę i buraki.
7. Sos przygotować mieszając miód (płynny), ocet, pieprz i sól.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 5 PLN jednej porcji: 2,5 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW