-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Chleb szpinakowy z sercem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: szpinakchlebserce
Rodzaj dania:pieczywo
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 2 szklanka dodatki
mąka żytnia 1 szklanka dodatki
drożdże w proszku 2 łyżeczka dodatki
oliwa z oliwek 2 łyżka płyny i sosy
przyprawa do chleba starolposkiego 2 łyżka przyprawy i zioła
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cukier 1 łyżeczka dodatki
woda 300 ml płyny i sosy
szpinak mrożony pół opakowanie warzywa
chleb dowolny 5 szt. dodatki
żółtko 1 szt. nabiał

Opis

Zrobić zaczyn z drożdży cukru i łyżki mąki.Odstawić w ciepłe miejsce aby
drożdże wystartowały.Do automatu do chleba wlać wodę,oliwę,mąkę,sól,pół
opakowania przyprawy do chleba staropolskiego. i szpinak rozdrobniony
blenderem.Dodać na końcu rozczyn drożdżowy.Włączyć automat na program
9.Gdy ciasto będzie wyrobione i wyrośnięte wyciągamy na stolnicę oprószona
mąką.Dzielimy na dwie części.Jedną część wkładamy do formy keksowej

wysmarowanej oliwą.Z kromek chleba zwykłego wykrawamy wykrawaczką
serca.Wkładamy ciasno na pierwszą część ciasta pionowo.Przykrywamy
druga połową ciasta.Smarujemy żółtkiem rozbełtanym z łyżką
mleka.Posypujemy ziarnami dyni i przyprawą do chleba staropolskiego
.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i pieczemy około 1
godziny.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW