-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Ciasto korzenne

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ciasta
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka dania jarskie kuchnia regionalna
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: inne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka tortowa 2 szklanka dodatki
cukier brązowy 0,5 szklanka dodatki
napar z kawy 0,5 szklanka alkohole i napoje
jajo kurze 2 szt. nabiał
miód lipowy 6 łyżka dodatki
cynamon mielony 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
kardamon 1 łyżeczka przyprawy i zioła
ziele angielskie mielone 1/3 łyżeczka przyprawy i zioła
imbir mielony 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta przyprawy i zioła
rum 1/3 szklanka alkohole i napoje
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
soda oczyszczona 0,5 łyżeczka dodatki
mleko 5 łyżeczka nabiał
olej z pestek winogron 4 łyżeczka płyny i sosy

Opis

Suche składniki mieszamy razem w misce. Płynne razem z jajkami miksujemy na jednolita masę. Łączymy z mąką i przyprawami. Przelewamy do natłuszczonej foremki i pieczemy w 180 stopniach ok 45 - 50 min. Trzeba sprawdziś patyczkiem czy jest juz upieczone.
Dla ilu osób: 7
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 15 PLN jednej porcji: 2,30 PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1400 kcal jednej porcji: 200 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW