-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Domowa pizza

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: pizza wędlina warzywa
Rodzaj dania:dania główne pizza zapiekanki
Rodzaj kuchni: włoska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 300 g dodatki
drożdże w proszku 20 g dodatki
wędlina - szynka 8 plaster mięsa
pomidor 500 g warzywa
cebula 1 szt. warzywa
papryka żółta 1 szt. warzywa
ser mozzarella 500 g nabiał
bazylia świeża 1 pęczek przyprawy i zioła
pieczarka 150 g warzywa
oliwki czarne 10 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 4 łyżka płyny i sosy
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cebula dymka 1 pęczek warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa

Opis

Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj z mąką, oliwą i solą. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw. Cebulę zeszklij dodaj pomidory podzielone na ćwiartki. Duś ok. 15 min. Paprykę potnij w cienkie paseczki. Pieczarki pokrój w plastry. Wędlinę natomiast w mniejsze kawałki. Dymkę pokrój w talarki. Na grubsze plastry podziel mozzarellę. Pomidory podziel na ćwiartki. Ciasto rozwałkuj na cienki placek posmaruj pomidorami z cebulą, a na nich ułóż wszystkie przygotowane składniki. Górę udekoruj oliwkami i listkami bazylii. Pizzę oprósz solą i pieprzem. Piecz 30 min. w 180 *C.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 30min.
Liczba kalorii: jednej porcji: 680 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sos czosnkowy

    Ogórki obrać ze skórki, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Ząbki czosnku posiekać albo przepuścić przez praskę. Jogurt naturalny wymieszać z 2-3 łyżkami majonezu (może być więcej-według uznania). Koperek ...

  • Caffe latte macchiato

    Mleko, najlepiej zimne spienić (ubić / zmiksować). Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, z cukrem. Mleko przelać do szklanki, wlać do niego kawę (po brzegu szklanki tak by się nie pomieszała z mlekiem). Powinno się...

  • Wigilijny kompot z suszu

    Suszone owoce umyć, namoczyć w zimnej wodzie. Woda powinna przykryć owoce. Namoczone jabłka trzeba przycisnąć spodeczkiem. Gdy zmiękną, gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, z dodatkiem cukru i prz...

  • Cytrynówka - nalewka cytrynowa

    4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...

  • Kompot z czarnych porzeczek Kompot z czarnych porzeczek

    Porzeczki umyć, przebrać, usunąć szypułki i resztki kielicha. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować. Do wyparzonych wrzątkiem , gorących słojów wlać po pół szklanki gorącego syropu i wsypać porzeczki, potrz...

  • Kawa pod pierzynką

    W składnikach potrawy podałam orientacyjnie ilość kawy ale zależy to od tego jaką lubimy. Podam ten przepis na niepełną filiżankę mocnej czarnej kawy naturalnej, może być z ekspresu lub po turecku, dl...

  • Koktajl bananowy

    1. Obrane ze skórki banany, cukier i serek miksujemy w blenderze lub ręcznym mikserze na korbkę (z wymiennymi ubijakami; w tym przypadku muszą to być noże) na gładką papkę. Dodajemy mleko i ubijamy aż do uz...

  • Zielony sos wiosenny

    Wiosenny zielony sos może być wspaniałym dodatkiem do jajek lub mięs i wędlin. 1. Jajo ugotowane na twardo obieram ze skorupek i siekam na drobniutko nożem. 2. Czosnek obieram, przeciskam przez prask...

  • Sos tatarski do dań z grilla

    Wszystkie składniki wymieszać. Korniszony pokroić w kostkę i dodać do sosu. Rozmaryn drobno posiekać i także dodać do sosu. doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos można trochę przykwasić sokiem z cytryny al...

  • Sos czosnkowy grillowy

    Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z resztą składników na jednolitą masę. Idealny do dań z grilla szczególnie do ziemniaczków pieczonych.

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Mleczny koktajl truskawkowy

    Truskawki umyć, odszypułkować. Wrzucić do kubka miksującego (parę zostawić do dekoracji). Miksować ze słodzikiem i mlekiem przez około minutę. Podawać schłodzone.

  • Mrożona kawa zbożowa

    1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...

  • Dip czosnkowy z kaparami

    Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem kolorowym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko razem dokładnie połącz. Posyp przesuszonymi kaparami. Dip rewelacy...

  • Odżywczy sok marchwiowo-jabłkowy do dań z grilla

    Marchew obieramy i myjemy, Jabłka myjemy i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy wszystko do sokowirówki. Na koniec, żeby sos nie ściemniał, wyciskamy sok z cytryny. Nie ma nic bardziej orzeźw...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW