-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Domowe rafaelo

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ciasteczka deser kokos biała czekolada
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka dania jarskie desery
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
migdały mielone 100 g dodatki
wiórki kokosowe 1 szklanka dodatki
mleko 100 ml nabiał
masło 150 g nabiał
miód 2 łyżka dodatki
mleko w proszku 2 szklanka nabiał
wafle 2 szt. dodatki
czekolada biała 200 g dodatki
migdały w płatkach 100 g dodatki

Opis

Do miseczki wkładamy miękkie masło i na najwyższych obrotach ubijamy je na kremowy mus. Nie przerywając miksowania, dodajemy mleko, starając się jak najdokładniej łączyć je z tłuszczem. Następnie wsypujemy partami mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone migdały i na koniec - dwie łyżki pysznego, zdrowego miodu.

Przygotowaną masę przekładamy na wafla, pozostawiamy dwa - trzy mm wolnej przestrzeni na bokach i z umiarkowaną siłą dociskamy drugim waflem. Całość obciążamy drewnianą deską na dwie godziny.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch naszego rafaello i posypujemy lekkimi płatkami migdałów.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 200min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW