-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Farszynki w skorupkach

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka farszmięso
Rodzaj dania:mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 4 szt. nabiał
indyk - mięso mielone 100 g mięsa
sól 3 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
pietruszka natka świeża 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
szczypior świeży 1 łyżka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

Jajka przekrjamy na pół i delikatnie wyjmujemy białka z żółtkami.Drobniutko siekamy i ucieramy z mielonym mięsem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wsypujemy szczypiorek i drobno pokrojona natkę pietruszki.Wyrabiamy masę i napełniamy nią połówki skorupek.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i układamy jajka farszem do dołu.Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy około 3-5 minut.

Podajemy z surówka ze świeżych warzyw.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW