-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Grillowana papryka faszerowana

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: grill papryka pieczarki
Rodzaj dania:dania główne dania jarskie przekąski warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: fusion
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka czerwona 4 szt. warzywa
ryż dowolny 100 g dodatki
pieczarka 200 g warzywa
groszek konserwowy 3/4 szklanka warzywa
ser mozzarella 1 szt. nabiał
cebula 1 szt. warzywa
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 1 łyżka płyny i sosy
pietruszka natka świeża 2 łyżka przyprawy i zioła
czosnek 3 ząbek warzywa
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pieczarki i podsmażać następne parę minut aż woda wyparuje. Kiedy jarzyny będą gotowe dodać groszek (może być mrożony lub konserwowy), ryż. Doprawić ziołami, solą i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać.
Mozarellę pokroić na plasterki. Cztery plasterki odłożyć, resztę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą farszu.
Paprykom można odkroić kapelusik, ale wygodniej jest paprykę położyć i odkroić bok. Wtedy nie rozwala się tak bardzo przy jedzeniu. wydrążyć z pestek i "ścięgien" i nałożyć farsz. Przykryć farsz plasterkiem mozarelli i odkrojonym plastrem papryki. Ułożyć na ruszcie grilla i piec ok 30 min
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 45min.
Cana: całej potrawy: 12zł PLN jednej porcji: 3zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 700 kcal jednej porcji: 340 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kotlety mielone

    Dobry kotlet nie jest zły :-) Smacznego! 1. Mięso mielone wkładam do miski, wbijam jajo. dodaję namoczoną i odciśniętą z wody suchą bułkę, dosypuję bułkę tartą, wszystko dokładnie mieszam. 2. Dużą cebulę obi...

  • Żeberka z grilla

    Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...

  • Zawijaski mięsne

    Rozbijamy plastry schabu. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natką pietruszki. Kładziemy na przemian, pokrojone w paski: ser i szynkę. Na brzegu...

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

  • Kiełbasa grillowana w piwie

    Piwo, przyprawę do grilla i szczyptę pieprzu cayene- można zastąpić papryczką chili - wymieszać. Kiełbasę włożyć do mieszanki i marynować ok 30 min. Po tym czasie grillować w zależności od upodobań - n...

  • Karkówka w ostrej marynacie

    Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 ...

  • Grillowana pierś indycza

    Sok wyciśnięty z pomarańczy wymieszać z solą białym pieprzem oraz tymiankiem. Do szczelnego woreczka foliowego włożyć umyte i osuszone filety z indyka. Zalać sosem tak żeby każdy kawałek mięsa był pokryty s...

  • Sezamkowa karkówka

    Wszystkie składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki. Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferow...

  • Kiełbaski w ostrej glazurze

    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki n...

  • Grillowane parówki w boczku

    Parówki obrać z folii i owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami tak, żeby boczek nie spadł z parówek podczas pieczenia. Grillować aż boczek będzie upieczony na chrupko.

  • Żeberka w miodzie z grilla

    Wszystkie składniki, poza żeberkami dokładnie wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i także wymieszać z sosem. Obtoczyć żeberka w przygotowanym sosie i ułożyć na ruszcie. Podczas pieczenia żeberek smaro...

  • Nóżki z grilla w sosie

    Wszystkie składniki poza udkami wymieszać. Udka - najlepiej same dolne części tzw. nóżki umyć i osuszyć. Zanurzyć każdą nóżkę w sosie i grillować aż mięso będzie upieczone.

  • Kurczak z grilla w miodzie

    Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie z miodu i musztardy. Zostawiamy na ok. 10 minut. Rozgrzewamy grilla i ...

  • Grillowane piersi kurczaka.

    Filety przyprawiamy przyprawa do do kurczaka Knorr i grillujemy, aż do przypieczenia. Ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie i posypujemy koperkiem. Sałatkę robimy z kapusty pekińskiej, pokrojonej pap...

  • Meksykańskie kuleczki mięsne

    1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymies...

  • Domowe Saszłyki

    Boczek i paprykę kroimy w kawałki, cebulę dzielimy na pół. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, wlewamy olej. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godz. Następnie na zmianę...

  • Ostre grillowane szaszłyki

    1. Polędwicę wieprzową, łopatkę cielęcą i boczek wędzony kroimy najpierw w plastry, a następnie w kostkę tej samej wielkości. 2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce. 3. Mieszamy składniki marynaty. Następn...

  • Udka w piwie z grilla

    Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW