Grillowana pierś indycza
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agnethia, dniaTagi: indyk mięso grill
Rodzaj dania:dania główne fast-food mięsa
Rodzaj kuchni: międzynarodowa
Rodzaj mięsa: drób
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
indyk - filet | 4 | szt. | mięsa |
pieprz biały mielony | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
sól | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
tymianek suszony | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
pomarańcza | 2-3 | szt. | owoce |
Opis
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | tak | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 40min. | |
Cana: | całej potrawy: 20 PLN | jednej porcji: 5 PLN |
Liczba kalorii: | całej potrawy: 500 kcal | jednej porcji: 110 kcal |
Komentarze i oceny
Danie można podać z:
-
Groszkowe ziemniaczki curry
1. Ostrą paprykę pepperoni rozciąć na pół i wydrążyć pestki, następnie drobno ją posiekać. 2. Cebulę posiekać na drobną kostkę. 3. Ziemniaki pokroić na kwadratowe kawałki 2-centymetrowej wielkości. 4. Na...
-
Kulki ziemniaczane
Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...
-
Szybka sałatka na grill
Sałatę rwiemy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju z ziołami. Na wierzchu układamy pomidory pokrojone w ósemki, ogórek w półplasterki. Całość posypujemy grubym, posiekanym szczypiorkiem...
-
Orzeźwiająca salatka do grilla.
Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.
-
Grillowana papryka faszerowana
W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Doda...
-
Grillowane pomidory
Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na połówki skropić oliwą z oliwek i opruszyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron ok 15 min.
-
Ziemniaczki z grilla
Ziemniaki wcześniej należy ugotować (więcej do obiadu naszykowałam, a potem jak były już miękkie, wyjęłam i po ostudzeniu pokroiłam w plastry. Zioła połączyć ze sobą, wlać ok. 3-4 łyż. oliwy, wymieszać. ...
-
Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla
Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...
-
Pomidory z mozarellą.
Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...
-
Grillowana cukinia
Cukinię myjemy i kroimy w zadłuż w plastry ok 1 cm grubości. Otrzepujemy solą i pieprzem i kładziemy na grillu. Grillujemy do momentu aż stanie się miękka. Świetna jako dodatek do mięs a także kanapek z g...
-
Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym
Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...
-
Sałatka z papryką, selerem i ogórkiem
Pokroić czerwoną paprykę, dodać seler sałatkowy (odcedzonego ), 4 pokrojone ogórki konserwowe, puszkę groszku i 3 pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec do...