-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Gulasz dyniowy

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: warzywa obiad
Rodzaj dania:dania główne dania jarskie warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
dynia 1 kg warzywa
fasolka szparagowa zielona 300 g warzywa
oliwa z oliwek 1/4 szklanka płyny i sosy
pieprz biały mielony 2 łyżeczka przyprawy i zioła
tymianek suszony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz cayenne 1/3 łyżeczka przyprawy i zioła
gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Miąższ z dyni oczyścić i pokroić w dość sporą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Dodać dynię i fasolkę (może być mrożona) i chwilę podsmażyć, Kiedy będzie już złocista podlać bulionem warzywnym (ok 1 litr). Dusić przez ok 15 min., nie przykrywać tak żeby część płynu odparowała. Doprawić pieprzem cayene, pieprzem białym i gałką muszkatołową. Jeśli będzie mało wyrazista można dodać trochę soli. Jeśli ktoś lubi tłustszą i gęstszą wersję można dodać 2 łyżki dobrej śmietany.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 50min.
Cana: całej potrawy: 5zł PLN jednej porcji: 1,20 PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1000 kcal jednej porcji: 230 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW