-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Gulasz na obiad

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: obiad wieprzowina gulasz
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - łopatka 700 g mięsa
cebula 2 szt. warzywa
kostka mięsna pieczeniowa 2 szt. przyprawy i zioła
śmietana 18% pół szklanka nabiał
sól do smaku łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku łyżeczka przyprawy i zioła
sos pieprzowy 1 opakowanie płyny i sosy

Opis

Mięso pokroiłam wzdłuż ścięgien na paski, następnie w kostkę. Oprószyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka. Zalałam dwiema szklankami gorącej wody. Wkruszyłam kostki pieczeniowe. Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu. Przygotowałam sos pieprzowy, dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa. Dusiłam aż mięso będzie miękkie.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Groszkowe ziemniaki curry Groszkowe ziemniaczki curry

    1. Ostrą paprykę pepperoni rozciąć na pół i wydrążyć pestki, następnie drobno ją posiekać. 2. Cebulę posiekać na drobną kostkę. 3. Ziemniaki pokroić na kwadratowe kawałki 2-centymetrowej wielkości. 4. Na...

  • Sałatka z pora do dań z grilla

    Białą część pora dokładnie myjemy i kroimy w cienki pół krążki. Groszek odcedzamy z zalewy. Do miski wkładamy pokrojonego pora i mieszamy rękami aby por się porozdzielał, dodajemy groszek i majonez. i ...

  • Surówka z kapusty czerwonej z bakaliami

    Rodzynki opłukać i namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, po jakimś czasie odcedzić. Kapustę obrać, opłukać, poszatkować i wymieszać z sokiem cytrynowym. Orzechy zemleć lub drobno pokroić. Pom...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW