-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jaja faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jaja jajka jajka faszerowane tuńczyk ogórek konserwowy
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 1 puszka ryby i owoce morza
ogórek konserwowy 3 szt. warzywa
pietruszka natka świeża 1/3 pęczek przyprawy i zioła
majonez niskotłuszczowy 2 łyżka płyny i sosy
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
jajo kurze 5 szt. nabiał

Opis

Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przepołowić, wydrążyć żółtka. Połówki białek ułożyć na talerzu.
Tuńczyk odcedzić z sosu, dodać do żółtek, wymieszać wszystko z posiekanymi listkami natki pietruszki, drobno posiekanym w kosteczkę ogórkiem konserwowym i majonezem.
Z pasty tworzyć kulki i wkładać do wydrążonych białek.
Na koniec oprószyć pieprzem mielonym.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW