Z bułek ściąć małą jedną piętkę i wydrążyć miękisz. Wnętrze bułki skropić mlekiem, posmarować masłem wewnątrz i na zewnątrz bułki, wstawić do gorącego piekarnika i zrumienić. Do bułeczek wbić jaja, posypać solą, pieprzem i wstawić ponownie do piekarnika, aby jaja się ścięły. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać na gorąco.
A ja znam przepis gdzie jajka się zapieka w chlebie. Wycina się środek chleba, wlewa jajko, jak się jajko zetnie to przykrywamy wyciętym kółeczkiem i przewracamy na drugą stronę. Można do tego dodać ziółek a na wszystko ser. Przyprawy też są mile widziane :)
Fajny przepis ja znam podobny tyle że do bułki zamiast jajka wkłada się pieczarki smażone z cebulką na maśle a wierzch posypuje się żółtym serem albo mozzarellą. Ta bułka na zdjęciu wygląda naprawdę apetycznie tylko to jajko chyba jest za mała ścięte?? czy takie ma być?