-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajeczka w parmeńskim uścisku

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka szynka majonez
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 5 szt. nabiał
wędlina - szynka parmeńska 5 plaster mięsa
majeranek świeży 10 szt. przyprawy i zioła
majonez 1 łyżka płyny i sosy
szczypior świeży 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Z jajek skarajamy końce i odkładamy.Plastry szynki składamy na pół,na każdy kładziemy po dwie gałązki majeranku i jajko.Dokładnie i delikatnie owijamy jajko.Ustawiamy na talerzu.Odłożone kawałki jajek siekamy i mieszamy z majonezem i szczypiorkiem.Nakładamy po odrobinie na wierzch jajek.Dekorujemy liśćmi sałaty i posiekanym szczypiorkiem
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW