-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka faszerowane makrelą

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka makrela jajka faszerowane
Rodzaj dania:przekąski ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 8 szt. nabiał
makrela wędzona 1 szt. ryby i owoce morza
cebula 1 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 4 szczypta przyprawy i zioła
papryka słodka 2 szczypta przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 5 łyżka płyny i sosy
ser parmezan 50 g nabiał

Opis

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy ze skorupek i przekrajamy po połowie.
2. Obieramy mięso makreli dokładnie ze skóry i ości.
3. Wrzucamy do malaksera rybę oraz cebulę i parmezan. Miksujemy wszystko na pastę. Do pasty wrzucamy wyjęte z ugotowanych połówek jajek żółtka, wlewamy olej i również miksujemy je z pastą, aby osiągnąć jednolitą konsystencję. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
4. Do każdej połówki jajka nakładamy czubatą łyżkę pasty (możemy to zrobić za pomocą dekoratora - wówczas jajka będą się ładnie prezentowały). Półmisek z faszerowanymi jajkami dekorujemy zieleniną i posypujemy kilkoma szczyptami papryki słodkiej. Przed podaniem najlepiej schłodzić.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 8 PLN jednej porcji: 1 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW