-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka pieczarki farsz
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pieczarka 300 g warzywa
cebula 1 szt. warzywa
majonez 2 łyżka płyny i sosy
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła
jajo kurze 4-6 szt. nabiał

Opis

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół. Wydrążamy żółtko. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką. Mieszamy z żółtkiem i łączymy z majonezem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wypełniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Odstawiamy do lodówki.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW