-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka faszerowane tuńczykiem z curry

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka jajo jajko curry tuńczyk
Rodzaj dania:przekąski ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 12 szt. nabiał
tuńczyk w kawałkach w oliwie 2 puszka ryby i owoce morza
curry 1 łyżka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
majeranek suszony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cebula 2 szt. warzywa

Opis

1. Jajka ugotować na twardo (około 12-15 min.), ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.
2. W malakserze (mikser z ostrzami) umieścić obrane i przepołowione cebule, żółtka od jajek, tuńczyk w kawałkach wraz z oliwą oraz przyprawy. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej masy.
3. Przed nałożeniem masy do jajek można ją schłodzić. Najlepiej dekorować za pomocą dekoratora do kremów.
4. Udekorowane masą połówki jajek ułożyć na półmisku, posypać kilkoma szczyptami curry. Można udekorować pietruszką.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.
Cana: całej potrawy: 14 PLN jednej porcji: 2,33 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW