Jajka makrelowe pod duńską pierzynką
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: kolovrotek, dniaTagi: jajka faszerowane makrela sos duński
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne ryby, owoce morza
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
jajo kurze | 6 | szt. | nabiał |
makrela wędzona | 1 | szt. | ryby i owoce morza |
ogórek konserwowy | 6 | szt. | warzywa |
majonez | 3 | łyżka | płyny i sosy |
cebula | 1 | szt. | warzywa |
pieprz czarny mielony | 1/4 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
sól | do smaku | szczypta | przyprawy i zioła |
sos duński remoulada | 12 | łyżeczka | płyny i sosy |
Opis
2. Makrelę wędzoną obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem i wymieszać razem z żółtkami.
3. Cebulę posiekać bardzo drobno, ogórki marynowane pokroić w drobną kostkę.
4. Wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z majonezem i pieprzem. Dosolić do smaku.
5. Do jajek nakładać porcje farszu i dekorować sosem duńskim remoulada.
Podawać dobrze schłodzone.
Dla ilu osób: | 12 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 30min. |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy