-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka makrelowe pod duńską pierzynką

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka faszerowane makrela sos duński
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 6 szt. nabiał
makrela wędzona 1 szt. ryby i owoce morza
ogórek konserwowy 6 szt. warzywa
majonez 3 łyżka płyny i sosy
cebula 1 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 1/4 łyżeczka przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
sos duński remoulada 12 łyżeczka płyny i sosy

Opis

1. Jaja ugotować na twardo (15 min.) w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, żółtka wyjąć do miseczki.
2. Makrelę wędzoną obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem i wymieszać razem z żółtkami.
3. Cebulę posiekać bardzo drobno, ogórki marynowane pokroić w drobną kostkę.
4. Wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z majonezem i pieprzem. Dosolić do smaku.
5. Do jajek nakładać porcje farszu i dekorować sosem duńskim remoulada.
Podawać dobrze schłodzone.
Dla ilu osób: 12
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW