-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka pod pierzynką

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka kalafior pomidor
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 8 szt. nabiał
pomidor cherry 10 szt. warzywa
kalafior 1 szt. warzywa
cebula dymka 1 szt. warzywa
majonez 8 łyżka płyny i sosy
śmietana 18% 4 łyżka nabiał
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Kalafiora podzielonego na różyczki gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy. Pomidory koktajlowe dzielimy na pół. Cebulę dymkę wraz ze szczypiorek siekamy. Jajka dzielimy na ćwiartki. Śmietanę i majonez mieszamy na jednolity sos, doprawiamy do smaku. Warzywa i jajka układmy na przemian, nie mieszamy. Gdy wyczerpiemy wszystkie składniki polewamy sałatkę przygotowanym sosem majonezowym.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW