-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Jajka z majonezem i pieczarkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Jajka pieczarki majonez.
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 12 szt. nabiał
majonez 2 łyżka płyny i sosy
śmietana 12% 2 łyżka nabiał
sól 2 szczypta przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
koper świeży 0,5 pęczek przyprawy i zioła
pieczarki w zalewie 0,5 puszka warzywa

Opis

Ugotowane jajka kroimy na połówki. Układamy je na talerzu.
Śmietanę mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy posiekany koperek. Zalewamy tym jajka. Na koniec posypujemy pokrojonymi pieczarkami z puszki. (Marchewka była w słoiku z pieczarkami ).

Można też zrobić posypkę z pokrojonych ogórków konserwowych.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Cana: całej potrawy: +- 16 PLN jednej porcji: 4 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Chleb

    Namaczanka Ziarna mieszamy w misce, zalewamy wodą, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut W misce mieszamy mąkę, wodę i zakwas. Miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników, przykryć i zostawi...

  • Chrupiacy chleb z masłem czosnkowym Chlebek na ciepło

    Bochenek podłużny lub okrągły białego chleba kroimy na kromki ale tak, aby dolna skórka/spód/ pozostał w całości. W miseczce ucieramy masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, utartym na jarzynowej...

  • drożdżowy chlebek razowy

    Drożdże rozrabiamy z niewielką ilością wody i cukru.Gdy wyrosną dodajemy mąkę i dolewamywodę9tyle aby uzyskać odpowiednio gęśte ciasto) 1 łyżkę oleju i wyrabiamy okolo 2-3 minut.Odstawiamy do wyrośnięcia...

  • Razowe bułeczki

    W kubeczku mieszamy ciepłe mleko z cukrem i świeżymi drożdżami, odstawiamy w ciepłe miejsce żeby trochę wyrosło. Mąkę z solą i siemieniem mieszamy, dodajemy masło, następnie stopniowo drożdże z mle...

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Ambasador - napój herbaciany

    1. Herbatę sypiemy do dużego imbryka, dodajemy cukier, zalewamy 0,5 l wrzątku. 2. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy przyprawy, przykrywamy imbryk, parzymy przez 5 minut. 3. Napar cedzimy do dzb...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW