Kapusta wigilijna z jagłami
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: czarrna, dniaTagi: kasza jaglana boże narodzenie grzyby suszone kapusta wigilijna kapusta z grzybami
Rodzaj dania:dania jarskie kuchnia regionalna
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Galicja
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
kapusta kwaszona | 1 | kg | warzywa |
grzyby suszone | 2 | garść | warzywa |
kasza jaglana | 1/2 | szklanka | dodatki |
cebula | 1 | szt. | warzywa |
liść laurowy | 2 | szt. | przyprawy i zioła |
ziele angielskie | 2 | szt. | przyprawy i zioła |
pieprz czarny mielony | 1/2 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
Opis
Całość wymieszać, doprawić sola i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Cebulę zezłocić na oleju (najlepiej lnianym). Dodać do kapusty. Trochę zostawić do okraszenia. Smacznego :)
Dla ilu osób: | 3 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy