-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Karkówka z kurczakiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: karkówka kurczak
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - karkówka bez kości 1,5 kg mięsa
kurczak - filet 0,5 szt. mięsa
przyprawa do gyros 2 łyżeczka przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 3 łyżka płyny i sosy
sól 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz zielony ziarnisty 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Mięsa myjemy pod bieżącą wodą.Filet kroimy na długie paski obsypujemy przyprawa do kebaba.
Karkowkę przekrawamy na pół lecz nie do końca.Obsypujemy przyprawa do kebaba,smarujemy oliwą,solimy ,pieprzymy.
W środek wkładamy paski kurczaka,zawijamy mięso w roladę i obwiązujemy sznurkiem.Tak przygotowane mięso trzymamy około 2-4 godzin w
lodówce.Wkładamy do zimnego piekarnika,ustawiając temperaturę do 180 stopni.Pieczemy około 1.5 godziny.Po upieczeniu i wystudzeniu,ściągnięciu
sznurka mięso jest gotowe.Zimne podajemy z pieczywem.Podgrzane można podać do obiadu,wykorzystując sos powstały z pieczenia mięsa.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW