-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kasza jaglana

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Kasza jaglana
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Mazowsze
Rodzaj mięsa: inne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kasza jaglana 250 g dodatki
kostka rosołowa mięsna drobiowa 1 szt. przyprawy i zioła
woda 1 l płyny i sosy

Opis

kaszę należy odmierzyć i wypłukać w wodzie, następnie nalewamy wody do garnka ok 1litra wrzucamy kostkę i gotujemy do gorącej wody wrzucamy kaszę jeszcze ok 5 minut trzymamy na małym ogniu następnie nakrywamy pokrywką i odstawiamy i w zależności od możliwości kuchennych można:
1) wstawić do ciepłego piekarnika na 20 minut aby kasza doszła tem w piekarniku ok 150 C
2) owinąć ręcznikiem i odstawić na ok 30 minut
3) ja osobiście owijam w folię aluminiową i odstawiam na ok 30 minut

Kasza podczas tzw "leżakowania" napęcznieje jak zostanie jeszcze woda to należy ją odlać
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
8 Września 2012r. o 17:14
można podawać z przepisem: pulpety w sosie pomidorowym
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sałatka z marchewki i jabłkiem

    marchew i jabłko obieramy, marchew i jabłko ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy odrobinę cukru do smaku wszystko razem mieszamy i gotowe Smacznego :)

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW