-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kiełbasa mięso cebula boczek grill
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna mięsa warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - kiełbasa zwyczajna 1 kg mięsa
cebula 2 szt. warzywa
ketchup łagodny 200 ml płyny i sosy
wieprzowina - boczek wędzony 20 plaster mięsa
przyprawa do grilla 1 opakowanie dodatki
masło 2 łyżka nabiał

Opis

Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. 20 min.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 20zł PLN jednej porcji: 1,60zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1600 kcal jednej porcji: 230 kcal

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
28 Sierpnia 2011r. o 18:24
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Sałatka z tuńczyka

    Kapustę poszatkować, dodać pozostałe składniki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Pyszna do kanapek. Smacznego!

  • Makaronowa z Roladkami

    Makaron ugotuj do miękkości. Dymki potnij na kawałki, pomidorki na połówki. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Majonez wymieszaj z jogurtem i keczupem, przypraw do smaku. Mięso lekko rozbij przypraw. Posiek...

  • Sałatka śledziowa

    Śledzie (lekko wymoczone) kroimy na małe kawałki lub paseczki, jajka ugotowane na twardo dzielimy na ćwiartki, ogórki oraz grzybki kroimy w kostkę. Doprawiamy musztardą i majonezem oraz pieprzem do sma...

  • Sałatka Wielkanocna

    Kukurydzę, groszek i fasolę osączyć na sicie. Ogórek pokroić w półplasterki, paprykę i szynkę w słupki. Dymkę drobno pokroić. Składniki sałatki połączyć. Ułożyć ćwiartki jajek i polać sosem. SOS: Majonez wy...

  • Sałatka Cioci Mung

    1. Cieciorkę odcedzamy z zalewy, paprykę po wydrążeniu kroimy w kostkę, kiełki fasoli mung (jeśli są w zalewie) również odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy razem. 2. Z pozostałych składników przygotowuje...

  • Potrawka z marchwi

    Pamiętam taką potrawkę z lat przedszkolnych. Serwowana była jako zdrowa potrawa do dań obiadowych w stołówce przedszkolnej. Nienawidziłam tego - dziś chętnie serwuję do obiadu. 1. Marchew obieram, k...

  • Sałatka makaronowa z pieczarkami marynowanymi

    1. Makaron do sałatki gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy (około 5 min.), odcedzam i przelewam na sitku zimną wodą. 2. Jajka gotuję na twardo (12 min.) studzę, obieram ze skoru...

  • Sałata z pomidorami koktajlowymi

    1. Pół sałaty obieram, myję liście, osuszam i rwę na mniejsze części i wrzucam do salaterki. 2. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni na złoto-brązowy kolor, po ostudzeniu posypuję sałatę. 3. Pomidorki koktaj...

  • Sałatka z porem na słodko

    Białą część pora odkrajamy i drobniutko siekamy.Zasypujemy odrobiną soli.Jabłkoi marchewkę obieramy iścieramy na tarce o średnich oczkach.Do salaterki wkładamy pora,jabłkoi marchewkę.Zasypujemy cukrem i szc...

  • Surówka z kiszonej kapusty

    Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...

  • Surówka z marchwi i chrzanu

    Warzywa i jabłka umyć, obrać i opłukać. Marchew i chrzan zetrzeć na drobnej tarce. Kefir wymieszać z przyprawami do smaku. Składniki połączyć razem i wymieszać. Podobnie przyrządzić można surówkę z marc...

  • Surówka z ogórków kiszonych i pomidorów

    Ogórki i pomidory opłukać. Ogórki pokroić w drobne cząstki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i również pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wszystko połączyć i wymieszać z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. ...

  • Surówka z pieczarek

    Pieczarki oczyścić, bardzo dokładnie umyć, wodę zmieniać kilkakrotnie. Dobrze odsączyć, najlepiej ułożyć na płóciennym ręczniku i pozostawić na kilkanaście minut. Przygotowane w ten sposób pieczarki drobni...

  • Surówka z rzodkiewek i sera

    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Biały ser utrzeć na tarce, połączyć ze śmietaną. Dodać rzodkiewki i całość wymieszać oraz doprawić solą do smaku. ...

  • Sałatka pomidorowo-jajeczna

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować w cienkie plasterki. Wszystkie produkty połączyć razem, lekko wymiesz...

  • Sałatka z papryki

    Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...

  • Sałatka z zielonej fasoli

    Zieloną strączkową fasolę ugotować w słonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzić, gdy wystygnie, posypać pieprzem, skropić cytryną lub octem, oliwą, całość delikatnie wymieszać. ..

  • Sałatka z selerów z ziemniakami

    Obrane selery i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, pokroić dowolnie w plastry, paski lub kostkę. Dodać posiekaną cebulkę. Wymieszać z zaprawą zrobioną z octu i oliwy, doprawioną pieprzem oraz cukrem. P...

  • Sałatka z twarogu i rzodkiewek

    Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę i wymieszać z rzodkiewkami, posiekanym szczypiorkiem i śmietaną. Przyprawić do smaku solą. Podawać z pieczywem.

  • Groszek z migdałami

    Przemyty wodą groszek wrzucić do rondla, zalać wodą, wrzucić kostkę rosołową i gotować na wolnym ogniu6-10 minut. Odcedzić. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni, dodać masło, poczekać, aż się...

  • Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla

    Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...

  • Pomidory z mozarellą.

    Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...

  • Pomidorowa przystawka

    Pomidory kroimy w ósemki i układamy na półmisku, rozsypujemy na wierzch zielone oliwki Sos: do śmietany dodajemy przyprawy: sól do smaku, pieprz ziołowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną świeżą baz...

  • Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym

    Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...

  • Mizeria jak u babci

    Ta mizeria przypomina mi zawsze obiady mojej babci. Łatwo ją przygotować z dostępnych teraz polskich ogórków gruntowych. Dobre do każdego obiadu. 1. Ogórki dokładnie umyć, nie obierać, pokroić na półplast...

  • Sałatka bałkańska z soczewicą

    Cały smak sałatki bałkańskiej leży w dobrze przygotowanym sosie (odpowiedni dobór ilości składników). Danie wyśmienite na obiad, kolację, jako dodatek do każdej imprezy domowej. Polecam. 1. Kaszę jęczm...

  • Sałatka w sam raz do grilla.

    Bardzo szybka sałatka. Paprykę, kukurydzę, groszek i seler wysypujemy z puszek do miseczki. Mieszamy, doprawiamy solą i sałatka gotowa. Można też dodać majonez, ale nie będzie to już wersją \"...

  • Marchew w imbirze

    Tradycyjną gotowaną marchew do dań obiadowych można łatwo zmienić w przystawkę o lekkim imbirowym smaku. 1. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą. 2. Marchew gotować w oso...

  • Sałatka z rzodkiewki, mango i jabłka

    Rzodkiewki są dostępne w sklepach przez cały rok, podobnie jak jabłka i owoce mango. Sałatka najbardziej nadaje się jako dodatek do wędzonych mięs, pieczeni, ryb. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładn...

  • Sałatka z pora do dań z grilla

    Białą część pora dokładnie myjemy i kroimy w cienki pół krążki. Groszek odcedzamy z zalewy. Do miski wkładamy pokrojonego pora i mieszamy rękami aby por się porozdzielał, dodajemy groszek i majonez. i ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW