Kiełbasa z grilla
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dniaTagi: Grill kiełbasa.
Rodzaj dania:wędliny
Rodzaj kuchni: polska
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
wędlina - kiełbasa zwyczajna | 8 | szt. | mięsa |
Opis
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Cana: | całej potrawy: 12 PLN | jednej porcji: 3 PLN |
Komentarze i oceny
średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
![]() |
pociech
7 Lipca 2011r. o 16:36
ocena ogólna
|
Danie można podać z:
-
Sałatka z sałatą i rzodkiewką
Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...
-
Zielono-żółta surówka z paryką i jabłkiem
1. Paprykę dokładnie umyć, usunąć nasionka, pokroić na paseczki 2. Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę 3. Cytrynę dokładnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą, sparzyć wrzątkiem, pokroić n...
-
Surówka z białej kapusty
Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...
-
Sałatka do grilla
Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...
-
Sałatka do grilla
Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...
-
Sałatka z papryki
Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...
-
Szybka sałatka na grill
Sałatę rwiemy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju z ziołami. Na wierzchu układamy pomidory pokrojone w ósemki, ogórek w półplasterki. Całość posypujemy grubym, posiekanym szczypiorkiem...