-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kiełbaski w ostrej glazurze

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kiełbasa grill
Rodzaj dania:mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: fusion
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - kiełbasa dowolna 7 szt. mięsa
ketchup pikantny 1 szklanka płyny i sosy
miód 2 łyżka dodatki
sos sojowy 2 łyżka płyny i sosy
czosnek 2 ząbek warzywa
pieprz ziołowy 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
imbir mielony 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
papryka chilli 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.
Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.
Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Dla ilu osób: 7
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Żubrówka z sokiem pomarańczowym

    Do szklanki wlewamy 50 ml Żubrówki . Dopełniamy sokiem pomarańczowym. Sami możemy zdecydować o intensywności drinka dolewając mniej lub więcej soku. Można dodać kostki lodu i cytrynę jako dekorację. ...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Kolorowa surówka do potraw z grilla

    Składniki surówki pokroić wg uznania, doprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub mięska i ryb z grilla.

  • Grillowana papryka faszerowana

    W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Doda...

  • Grillowane pomidory

    Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na połówki skropić oliwą z oliwek i opruszyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron ok 15 min.

  • Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla

    Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...

  • Pomidory z mozarellą.

    Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...

  • Pomidory z warzywnym nadzieniem

    Pomidory przekroić w poprzek na 2 połówki, każdą wydrążyć aby powstało miejsce na farsz. Farsz: kapustę pekińską drobno poszatkować, ogórek pokroić w drobniutką kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Do ś...

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW