Kiełbaski z grilla w glazurze miodowej
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agnethia, dniaTagi: kiełbasa grill
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
miód | 2 | łyżka | dodatki |
cebula | 1 | szt. | warzywa |
musztarda francuska | 2 | łyżka | płyny i sosy |
sok z cytryny | 30 | ml | owoce |
papryka chilli | 1 | szczypta | przyprawy i zioła |
wędlina - kiełbasa biała | 8 | szt. | mięsa |
Opis
2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce.
3. Kiełbaski i cebulę smarujemy marynatą, następnie układamy na tackach aluminiowych i pieczemy 20 minut, obracając od czasu do czasu.
4. Upieczone kiełbaski podajemy na ciepło, na wierzchu układamy upieczoną cebulkę i dodajemy musztardy do smaku.
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | średnio skomplikowane | |
Czas przygotowywania: | 1godz. 0min. | |
Cana: | całej potrawy: 12 PLN | jednej porcji: 3 PLN |
Liczba kalorii: | całej potrawy: 1000 kcal | jednej porcji: 230 kcal |
Komentarze i oceny
Danie można podać z:
-
Słodki drink z czystej wódki
50 ml czystej wódki, 150 ml soku jabłkowego, 3 plasterki ogórka zielonego w skórce, dwa plasterki pomarańczy, 3 kostki lodu. Wszystko wstrząsnąć.
-
Sałatka z sałatą i rzodkiewką
Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...
-
Ajsówka
Zagotować wodę w garnku i dodać \"ajsy\" (ICE) ciągle mieszając, aby się nie przylepiły do garnka. Po uzyskaniu niebieskiej cieczy odstawić do wystygnięcia. Przelać uzyskaną ciecz do butelki wraz ze sp...
-
Malibu
Wiórki zalewamy w słoiku spirytusem i odstawić na 4 tygodnie. Po 4 tygodniach odcedzić wiórki na cedzaku. Nasączony kokosowym aromatem spirytus wlewamy do mleka /nigdy odwrotnie, bo mleko się zważy/ Wszystk...
-
Cytrynówka - nalewka cytrynowa
4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...
-
Kulki ziemniaczane
Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...
-
Surówka z białej kapusty
Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...
-
\"Wściekły Pies\" - Mad Dog
1. Do kieliszków wlewamy wódkę, pozostawiając trochę miejsca na sok. 2. Następnie delikatnie dolewamy sok malinowy, który osiądzie na dnie kieliszka. 3. Na koniec wlewamy 3-5 kropli sosu tabasco (na zdj...
-
Sałatka do grilla
Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...
-
Sałatka do grilla
Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...
-
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...
-
Surówka z ogórków kiszonych i pomidorów
Ogórki i pomidory opłukać. Ogórki pokroić w drobne cząstki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i również pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wszystko połączyć i wymieszać z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. ...
-
Sałatka z papryki
Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...
-
Żubrówka z sokiem pomarańczowym
Do szklanki wlewamy 50 ml Żubrówki . Dopełniamy sokiem pomarańczowym. Sami możemy zdecydować o intensywności drinka dolewając mniej lub więcej soku. Można dodać kostki lodu i cytrynę jako dekorację. ...
-
Orzeźwiająca salatka do grilla.
Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.
-
Kolorowa surówka do potraw z grilla
Składniki surówki pokroić wg uznania, doprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub mięska i ryb z grilla.
-
Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla
Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...
-
Marchew w imbirze
Tradycyjną gotowaną marchew do dań obiadowych można łatwo zmienić w przystawkę o lekkim imbirowym smaku. 1. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą. 2. Marchew gotować w oso...