-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kiełbaski z grilla w glazurze miodowej

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kiełbasa grill
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
miód 2 łyżka dodatki
cebula 1 szt. warzywa
musztarda francuska 2 łyżka płyny i sosy
sok z cytryny 30 ml owoce
papryka chilli 1 szczypta przyprawy i zioła
wędlina - kiełbasa biała 8 szt. mięsa

Opis

1. W filiżance mieszamy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny z 2 łyżkami stołowymi miodu płynnego, 2 łyżkami stołowymi musztardy i czubkiem łyżeczki chilli.

2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce.

3. Kiełbaski i cebulę smarujemy marynatą, następnie układamy na tackach aluminiowych i pieczemy 20 minut, obracając od czasu do czasu.

4. Upieczone kiełbaski podajemy na ciepło, na wierzchu układamy upieczoną cebulkę i dodajemy musztardy do smaku.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana: całej potrawy: 12 PLN jednej porcji: 3 PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1000 kcal jednej porcji: 230 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Słodki drink z czystej wódki

    50 ml czystej wódki, 150 ml soku jabłkowego, 3 plasterki ogórka zielonego w skórce, dwa plasterki pomarańczy, 3 kostki lodu. Wszystko wstrząsnąć.

  • Sałatka z sałatą i rzodkiewką

    Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...

  • Ajsówka

    Zagotować wodę w garnku i dodać \"ajsy\" (ICE) ciągle mieszając, aby się nie przylepiły do garnka. Po uzyskaniu niebieskiej cieczy odstawić do wystygnięcia. Przelać uzyskaną ciecz do butelki wraz ze sp...

  • Malibu

    Wiórki zalewamy w słoiku spirytusem i odstawić na 4 tygodnie. Po 4 tygodniach odcedzić wiórki na cedzaku. Nasączony kokosowym aromatem spirytus wlewamy do mleka /nigdy odwrotnie, bo mleko się zważy/ Wszystk...

  • Cytrynówka - nalewka cytrynowa

    4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Surówka z białej kapusty

    Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...

  • \"Wściekły Pies\" - Mad Dog

    1. Do kieliszków wlewamy wódkę, pozostawiając trochę miejsca na sok. 2. Następnie delikatnie dolewamy sok malinowy, który osiądzie na dnie kieliszka. 3. Na koniec wlewamy 3-5 kropli sosu tabasco (na zdj...

  • Sałatka grillowa, autor zdjęcia : Bialagwiazda1906 Sałatka do grilla

    Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...

  • Sałatka do grilla

    Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...

  • Surówka z kiszonej kapusty

    Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...

  • Surówka z ogórków kiszonych i pomidorów

    Ogórki i pomidory opłukać. Ogórki pokroić w drobne cząstki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i również pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wszystko połączyć i wymieszać z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. ...

  • Sałatka z papryki

    Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...

  • Żubrówka z sokiem pomarańczowym

    Do szklanki wlewamy 50 ml Żubrówki . Dopełniamy sokiem pomarańczowym. Sami możemy zdecydować o intensywności drinka dolewając mniej lub więcej soku. Można dodać kostki lodu i cytrynę jako dekorację. ...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Kolorowa surówka do potraw z grilla

    Składniki surówki pokroić wg uznania, doprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub mięska i ryb z grilla.

  • Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla

    Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...

  • Marchew w imbirze

    Tradycyjną gotowaną marchew do dań obiadowych można łatwo zmienić w przystawkę o lekkim imbirowym smaku. 1. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą. 2. Marchew gotować w oso...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW