-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kolorowe warzywa w sosie z oliwy i octu balsamicznego

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka warzywa ocet balsamiczny
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
oliwki czarne 150 g warzywa
pomidor malinowy 200 g warzywa
cukinia młoda 1 szt. warzywa
czosnek 3 ząbek warzywa
oliwa z oliwek 6 łyżka płyny i sosy
ocet balsamiczny 3 łyżka płyny i sosy
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
majeranek suszony 3 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Kolorowe warzywa w sosie z oliwy i octu balsamicznego

Sałatka powstała przy okazji przygotowania farszu do pieczonych papryk. Okazało się, że tak przygotowane warzywa z sosem z oliwy i octu balsamicznego smakują wyśmienicie.

1. Warzywa (cukinię i pomidory) umyć i osuszyć.
2. Cukinię (ważne, żeby była młoda - bez pestek) pokroić w 1 centymetrową kostkę.
3. W misce przygotować sos mieszając oliwę, ocet balsamiczny, majeranek i obrane zmiażdżone ząbki czosnku.
4. Czarne wydrylowane oliwki odsączyć z zalewy.
5. Wszystkie warzywa wymieszać z sosem, jeśli jest potrzeba - posolić.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW