-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kotlety mielone

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kotlety mielone
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - mięso mielone 450 g mięsa
bułka sucha 1 szt. dodatki
cebula 1 szt. warzywa
jajo kurze 1 szt. nabiał
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
majeranek suszony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
bułka tarta 0,5 szklanka dodatki
przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna do smażenia łyżka płyny i sosy

Opis

Dobry kotlet nie jest zły :-) Smacznego!
1. Mięso mielone wkładam do miski, wbijam jajo. dodaję namoczoną i odciśniętą z wody suchą bułkę, dosypuję bułkę tartą, wszystko dokładnie mieszam.
2. Dużą cebulę obieram i kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsa, wsypuję przyprawy i wszystko dokładnie mieszam.
3. Formuję kotlety i zmażę na wolnym ogniu na rozgrzanym oleju kilkukrotnie obracając.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana: całej potrawy: 8 PLN jednej porcji: 2 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Groszkowe ziemniaki curry Groszkowe ziemniaczki curry

    1. Ostrą paprykę pepperoni rozciąć na pół i wydrążyć pestki, następnie drobno ją posiekać. 2. Cebulę posiekać na drobną kostkę. 3. Ziemniaki pokroić na kwadratowe kawałki 2-centymetrowej wielkości. 4. Na...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Potrawka z marchwi

    Pamiętam taką potrawkę z lat przedszkolnych. Serwowana była jako zdrowa potrawa do dań obiadowych w stołówce przedszkolnej. Nienawidziłam tego - dziś chętnie serwuję do obiadu. 1. Marchew obieram, k...

  • Żółte puree ziemniaczane

    Ziemniaki królują na polskich stołach. Do codziennych obiadów, przy okazji rodzinnych okazji i spotkań - zawsze ziemniaki!!! Warto sobie czasami urozmaicić tę potrawę. Tutaj proponuję swój własny przepis na...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Grillowana papryka faszerowana

    W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Doda...

  • Ziemniaczki z grilla

    Ziemniaki wcześniej należy ugotować (więcej do obiadu naszykowałam, a potem jak były już miękkie, wyjęłam i po ostudzeniu pokroiłam w plastry. Zioła połączyć ze sobą, wlać ok. 3-4 łyż. oliwy, wymieszać. ...

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW