Krewetki z awokado
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: golias, dniaTagi: Sałatka doskonała
Rodzaj dania:ryby. owoce morza sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: japońska
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
krewetka koktajlowa | 500 | g | ryby i owoce morza |
awokado | 1 | szt. | warzywa |
koper świeży | 1 | łyżka | przyprawy i zioła |
czosnek | 1 | ząbek | warzywa |
sok z cytryny | 1 | łyżka | owoce |
majonez | 2 | łyżka | płyny i sosy |
sól | 1 | łyżka | przyprawy i zioła |
pieprz czarny mielony | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
Opis
Owoc awokado obrać ze skórki,przekroić na pół,wyjąć pestkę, miąższ pokroić na drobne kawałki,włożyć do salaterki i wymieszać z łyżeczką soku z cytryny,aby nie zmienił koloru.
Krewetki mrożone oblać wrzątkiem i postawić na ręcznik papierowy by odsączyć je z wody,na rozgrzaną patelnie wrzucić na chwile krewetki i mieszać aż zrumieniają.
Do awokado dodać krewetki,drobno pokrojony koperek oraz Dressing.składniki wymieszać i przełożyć do miski. Do sałatki można dodać rozmaite warzywa i przyprawy wedle swojego gustu.
!!!! SMACZNEGO !!!!
Dla ilu osób: | 2 | |
Danie dietetyczne: | tak | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 30min. |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy