-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kruche babeczki z kremem maślanym

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kruche babeczki krem masa
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
żółtko 3 szt. nabiał
margaryna 200 g nabiał
mąka pszenna 2,5 szklanka dodatki
cukier 0,5 szklanka dodatki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
śmietana 18% 2 łyżka nabiał
mąka pszenna 3 łyżka dodatki
mąka ziemniaczana 3 łyżka dodatki
cukier 3 łyżka dodatki
masło 200 g nabiał
masa kajmakowa 3 łyżka dodatki

Opis

Zagniatamy ciasto.Owijamy folią i odkładamy do lodówki na dwie godziny.Następnie cienko wałkujemy i wykrawamy kółka wielkości otworów foremek do babeczek.Foremki smarujemy margaryną i wykładamy kółkami ciasta.Pieczemy na lekko brązowy kolor. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek.
Zagotowujemy 750 ml mleka.W szklance mleka równomiernie rozprowadzamy mąki z cukrem.Wlewamy na gotujące się mleko.Dokładnie mieszamy i zagotowujemy.Studzimy.Przestudzoną masę miksujemy z kostką masła.
Babeczki smarujemy w środku cienką warstwą masy kajmakowej kokosowej.Szprycę napełniamy kremem i dekoracyjną końcówką napełniamy babeczki.
Dla ilu osób: 7
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Caffe latte macchiato

    Mleko, najlepiej zimne spienić (ubić / zmiksować). Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, z cukrem. Mleko przelać do szklanki, wlać do niego kawę (po brzegu szklanki tak by się nie pomieszała z mlekiem). Powinno się...

  • Wigilijny kompot z suszu

    Suszone owoce umyć, namoczyć w zimnej wodzie. Woda powinna przykryć owoce. Namoczone jabłka trzeba przycisnąć spodeczkiem. Gdy zmiękną, gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, z dodatkiem cukru i prz...

  • Kawa pod pierzynką

    W składnikach potrawy podałam orientacyjnie ilość kawy ale zależy to od tego jaką lubimy. Podam ten przepis na niepełną filiżankę mocnej czarnej kawy naturalnej, może być z ekspresu lub po turecku, dl...

  • Domowa caffe latte

    Mleko wraz cukrem podgrzewamy na małym ogniu. Następnie ubijamy delikatnie mleko \"spieniaczem\". Do spienionego mleka dolewamy po ściance szklanki zaparzoną kawę. Wierzch kawy udekorować kakaem...

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Mrożona kawa zbożowa

    1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW