-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Kurczakowe kąski

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kurczak obiad
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 2 szt. mięsa
jajo kurze 2 szt. nabiał
bułka tarta 0,5 szklanka dodatki
olej lub oliwa dowolna 10 łyżka płyny i sosy
sól do przyprawienia szczypta przyprawy i zioła
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

1. 2 podwójne filety kurczaka umyć, pozbawić błonek, pokroić na większe kawałki, delikatnie oprószyć solą.
2. W misce rozbić jajko, dodać 2 szczypty soli, zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać olej.
4. Każdy kawałek umoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
5. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Surówka z marchewki i jabłka

    Marchew, jabłka i seler zetrzeć na tarce. Wymieszać. Dodać łyżkę chrzanu. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać śmietanę. Najlepiej smakuje schłodzona.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW