Makaron z pieczarkami, serem i cebulą
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dniaTagi: Makaron cebula pieczarki ser żółty
Rodzaj dania:makarony
Rodzaj kuchni: europejska
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
makaron muszelki | 350 | g | dodatki |
cebula | 2 | szt. | warzywa |
pieczarka | 250 | g | warzywa |
ser żółty dowolny | 100 | g | nabiał |
śmietana 12% | 100 | g | nabiał |
zioła prowansalskie | 5 | garść | przyprawy i zioła |
Opis
Dla ilu osób: | 3 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | średnio skomplikowane | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 30min. | |
Cana: | całej potrawy: 12 zł PLN | jednej porcji: 4 zł PLN |
Komentarze i oceny
Danie można podać z:
-
Wigilijny kompot z suszu
Suszone owoce umyć, namoczyć w zimnej wodzie. Woda powinna przykryć owoce. Namoczone jabłka trzeba przycisnąć spodeczkiem. Gdy zmiękną, gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, z dodatkiem cukru i prz...
-
Cytrynówka - nalewka cytrynowa
4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...
-
Kompot z czarnych porzeczek
Porzeczki umyć, przebrać, usunąć szypułki i resztki kielicha. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować. Do wyparzonych wrzątkiem , gorących słojów wlać po pół szklanki gorącego syropu i wsypać porzeczki, potrz...
-
Kompot agrestowy
Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...
-
Ambasador - napój herbaciany
1. Herbatę sypiemy do dużego imbryka, dodajemy cukier, zalewamy 0,5 l wrzątku. 2. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy przyprawy, przykrywamy imbryk, parzymy przez 5 minut. 3. Napar cedzimy do dzb...
-
Mrożona kawa zbożowa
1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...
-
Napój porzeczkowo-malinowy
Pyszny napój-kompot z sezonowych owoców nadaje się do obiadu, ale też dla orzeźwienia. Podawać koniecznie schłodzony. 1. Maliny przesypać cukrem pudrem, przykryć ścierką i odstawić na godzinę. 2. Wodę zagotow...
-
Sok wiśniowy z wiśniami
Najprostszy i najszybszy sposób na zrobienie soku z wiśni. Tak przygotowany sok nadaje się do robienia napojów, a wiśnie można użyć do deserów. Wiśnie umyć, wydrylować - ja używam specjalnej drylownicy -...