-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Masełko czosnkowe

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: masło czosnek czosnkowe pieczywo
Rodzaj dania:dania jarskie kuchnia regionalna pieczywo
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
masło 1 kostka nabiał
czosnek 3 ząbek warzywa
sól 2 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Masełko czosnkowe

1. Kostkę masła pozostawić w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie.
2. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę.
3. Do miseczki włożyć masło, czosnek i szczypty soli.
4. Przy użyciu widelca dokładnie wymieszać.
5. Odstawić do lodówki do stężenia.

Masełka czosnkowego można używać do świeżego pieczywa, pieczonych bułeczek, tostów, zapiekanek.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW