-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Muffinki jabłkowe z migdałami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: muffinki
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 240 g dodatki
olej lub oliwa dowolna 100 ml płyny i sosy
cukier 100 g dodatki
jajo kurze 2 szt. nabiał
proszek do pieczenia 2 łyżeczka dodatki
płatki owsiane 50 g dodatki
jabłko 2 szt. owoce
miód 2 łyżka dodatki
masło 20 g nabiał
śmietana 18% 100 g nabiał
migdały w płatkach 100 g dodatki

Opis

Jajka ubić z cukrem, olejem i jogurtem, dodać obrane i starte na grubej tarce jabłka.
Dosypać płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni.
Przygotować posypkę migdałową: miód, śmietanę i masło podgrzać, do ciepłej masy wsypać pokrojone migdały i chwilę pogotować, by masa zgęstniała.
Wyjąć muffinki, nałożyć na nie masę migdałową i piec jeszcze ok. 10 minut, do zarumienienia się migdałów.
Dla ilu osób: 0
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Caffe latte macchiato

    Mleko, najlepiej zimne spienić (ubić / zmiksować). Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, z cukrem. Mleko przelać do szklanki, wlać do niego kawę (po brzegu szklanki tak by się nie pomieszała z mlekiem). Powinno się...

  • Kawa pod pierzynką

    W składnikach potrawy podałam orientacyjnie ilość kawy ale zależy to od tego jaką lubimy. Podam ten przepis na niepełną filiżankę mocnej czarnej kawy naturalnej, może być z ekspresu lub po turecku, dl...

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Ambasador - napój herbaciany

    1. Herbatę sypiemy do dużego imbryka, dodajemy cukier, zalewamy 0,5 l wrzątku. 2. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy przyprawy, przykrywamy imbryk, parzymy przez 5 minut. 3. Napar cedzimy do dzb...

  • Mrożona kawa zbożowa

    1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW