-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Mus czekoladowy

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: mus czekoladowy czekolada deser
Rodzaj dania:dania jarskie desery
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
czekolada gorzka 250 g dodatki
śmietana kremówka 200 ml nabiał
białko 6 szt. nabiał
cukier 3 łyżka dodatki

Opis

1. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Studzić, aż wystygnie, ale nie stężeje.
2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodawać do płynnej (wystudzonej) czekolady porcjami, wymieszać.
3. Białka jaj ubić z cukrem na pianę.
4. Dodać trochę piany do masy czekoladowo-śmietanowej, delikatnie mieszać, następnie dodawać resztę.
5. Porcjować mus do kieliszków / pucharków.
6. Wstawić na 3 godziny do schłodzenia do lodówki.
Udekorować listkami mięty.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 4
(3 opinii)
12 Kwietnia 2018r. o 08:58
Dziś jest światowy dzień czekolady... polecamy więc...
ocena ogólna
22 Grudnia 2013r. o 17:32
ale te białka to surowe??
ocena ogólna
27 Października 2013r. o 09:34
Gdyby nie dieta :(
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW