-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Odżywczy sok marchwiowo-jabłkowy do dań z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: grill napoje jabłka marchew
Rodzaj dania:koktajle bezalkoholowe kuchnia regionalna napoje zimne owoce warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
marchew 1 kg warzywa
jabłko 1 kg owoce
cytryna 1 szt. owoce

Opis

Marchew obieramy i myjemy, Jabłka myjemy i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy wszystko do sokowirówki. Na koniec, żeby sos nie ściemniał, wyciskamy sok z cytryny. Nie ma nic bardziej orzeźwiającego niż świeży soczek.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 6zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 400 kcal jednej porcji: 40 kcal

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
22 Sierpnia 2011r. o 09:20
mmm....pycha ;-)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sernik bez sera

    1. Przygotować ciasto: 6 żółtek, 1 margaryna, 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 3 łyżeczki proszku zmieszać, posiekać i zagnieść. 2. Ciasto podzielić na dwie części z czego jedną włożyć do zamrażalnika ...

  • Ciasto Styropian

    Ciasto: 3 szklanki mąki ( tortowej) 3/4 szklanki cukru (można 0,5 szklanki) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna) Składniki wymieszać na sypką kruszonkę (duże grudki – rozdrobnić) ...

  • Focaccia z oliwkami

    Jeśli drożdże świeże: Drożdże wkładam do miseczki, dodaję 2 łyżki ciepłej wody, cukier i mieszam dokładnie. Odstawiam w ciepłe miejsce na kilkanaście minut, aż zwiększą swoją objętość dwukrotnie i będą mia...

  • Pizza tradycyjna

    Wsypać mąkę i sól do miski. Podgrzać mleko, dodać drożdże i cukier, wymieszać. Połączyć z zawartością miski, dodać całe jajko. Ciasto zagnieść i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnie...

  • Pizza

    Przygotować ciasto drożdżowe, tzn. z drożdży, 2 łyżeczek mąki, 1 łyżki cukru i 3 łyżek mleka zrobić, rozczyn, a gdy wyrośnie wlać go do miski z mąką wymieszaną z jajami. Ciasto wyrobić, dolewając mleko, r...

  • Trójkolorowe galaretki

    1. Przygotuj 3 różnokolorowe galaretki, np. wiśniową, pomarańczową i agrestową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw każdą galaretkę w chłodne miejsce aż stężeją. 2. Przygotuj gotowy krem waniliowy...

  • Domowa pizza

    Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj z mąką, oliwą i solą. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw. Cebulę zeszklij dodaj pomidory podzielone na ćwiartki. Duś ok. 15 min. Paprykę potnij w cienk...

  • Mini pizza

    1. Przygotować ciasto drożdżowe: mąkę przesiać, posiekać z margaryną, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami, jajko oraz sól. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażyć p...

  • Pizza taka jak z pizzerii

    Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, zasypując je cukrem. Dodajemy 5 łyżek mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto powiększy swoją objętość dwukrotnie dodajemy pozostałą mąkę...

  • Polędwica z grilla

    Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • kolorowe ciasto Kolorowe ciasto

    Z pierwszych sześciu składników zrobić ciasto. Podzielić na tyle części ile chcemy kolorów,ale podstawa są trzy. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej budyń. Formę do babek natłuścić i...

  • Ciasto dyniowe na deser grillowy

    Nagrzać piekarnik (180°) Zetrzeć dynie na tarce. Białka ubić na piane. Żółtka ubić z miodem, dodać sok i skórkę cytrynowa (lub pomarańczową). Dodać dynie, przyprawy, orzechy/migdały, make, proszek, dobrze...

  • Tort twarożkowy

    Mąkę, Kasię, cukier, sól, żółtko i mleko zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i na 30 minut włóż do lodówki. Ciasto rozwałkuj i wylep nim spód tortownicy o średnicy 24 cm. Równo okrój...

  • szybka babka

    białka miksujemy, gdy będą już sztywne dodajemy żółtka i cukier, następnie dodajemy na przemian olej,mąkę dosypując także łyżeczkę proszku do pieczenia. Masę przelać do formy i piec około 40 - 50 mi...

  • Ciastka owsiane z cynamonem

    Produkty sypkie wymieszaj i odstaw. W misce ubij masło,cukier i białka. Porcjami dodawaj sypkie składniki i dokładnie wymieszaj. Kładź porcje ciasta na nieposmarowana blachę. Piecz w temperaturze 180 st...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Banany grillowane z czekoladą

    Każdego banana nacinamy wzdłuż, wkładamy do każdego po 3 kostki czekolady. Banany skrapiamy wewnątrz sokiem z cytryny. Następnie układamy na folii aluminiowej na rozgrzanym ruszcie i grillujmy, aż skór...

  • faworki Faworki

    Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, cukier, szczyptę soli, i tyle śmietany, aby ciasto było twarde jak na makaron. Dobrze wyrobić i rozwałkować cienko bez posypywania mąką i uformować faworki (ciast...

  • Granita malinowa

    Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito. W garnku podgrzać wódkę i rozpuścić w niej cukier ciągle mieszając, dodać zmiksowane maliny i wino. Garnek włożyć do zamrażalnika na 4 godziny. Co pół godziny p...

  • murzynek Murzynek

    Margarynę, mleko, cukier, kakao wrzucić do garnka i rozpuścić.Odlać pół szklanki na polewę. Pozostałą ilość ostudzić.Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek i żółtka. Białka ubić i dodać do reszty ciasta. Prz...

  • Pączki z budyniem

    W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i pozostawiamy do wyrośnięcia(mniej więcej tak aby podwoiło objętość. Dodajemy mąki, resztę cukru, cukier wanilinowy, żółtka, śmietanę, sól ora...

  • Lwie paszcze.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie posiekać z margaryną. Dodać żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto i wykrawać w nim krążki szklanką. Jabłka obrać i p...

  • ciasto bananowe

    Pszenne i razowce, białe i pełnoziarniste, wszystkie dostały gęsiej skórki bo na stole pojawił się Banana Bread. Jest przepysznym dodatkiem do słodkiego śniadania, domowych dżemów, słodkich pomarańczy....

  • Zapiekane bakłażany

    Przekroić bakłażany na pół, wydrążyć środek łyżką. Na oliwie podsmażyć warzywa (wraz z miąższem wydrążonym z bakłażana) z dodatkiem Vegety. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na osobnej ...

  • Churros - ciastka smażone na głębokim oleju.

    Ciasto przygotować poprzedniego dnia. Zagotować wodę z margaryną. Do wrzątku wsypać mąkę i sól, zmniejszyć gaz i mocno mieszać drewnianą łyżką. Wyrabiać, aż masa będzie gładka i błyszcząca (jak na ptysie). Tro...

  • Rogaliki z powidłami

    Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, jajek, cukru waniliowego, soli wyrobić ciasto. Gotowe owinąć w ściereczkę i włożyć do l...

  • Czekoladowiec

    1.Czekoladę,mleko,masło,kakao i cukier podgrzewamy w rondelku aż składniki się połączą i studzimy. 2. Do przestudzonej masy dodajemy jajko. 3. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. 4...

  • Bułeczki drożdżowe koperty

    Mleko podgrzewamy, drożdże rozdrabniamy w odrobinie ciepłego mleka. Margarynę roztapiamy. Składniki przekładamy do miski. Ciasto wyrabiamy rękami do momentu, aż zacznie dobrze odchodzić od miski. Pozostaw...

  • Tort kakaowy z puszystą masą

    Ubić jaja z cukrem na puszystą masę o konsystencji zbliżonej do majonezu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, dodać 2 łyżki wody oraz 2 łyżki kakao...

  • Keks biszkoptowy

    Żółtka utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać stopniowo ocet. Z białek ubić sztywną pianę. Wyłożyć ją na żółtka na przemian z bakaliami. Całość przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej...

  • Świąteczne ślimaczki cynamonowe

    Cukier wsypujemy na suchą patelnię i dodajemy cynamon. Podgrzewamy na małym ogniu aż cukier się rozpuści i powstanie karmel. Ciasto rozwijamy i smarujemy wierzch karmelem, tak, żeby go jeszcze trochę zostało...

  • Rożki obfitości z waniliowym wnętrzem

    Ciasto francuskie tniemy na paski i nawijamy na metalowe lub sylikonowe rurki. Smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem i posypujemy kryształkami cukru. Pieczemy na złoty kolor. Gotujemy dwa budynie na dw...

  • Bożonarodzeniowy makowiec

    Zagotować mleko z laską wanilii i makiem ok 1godz. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Masło spienić mikserem dodać cukier. kiedy masło będzie już utarte dodawać na przemian wystudzone mleko z maki...

  • Pyszne czekoladowe ciacho z białą pierzynką

    Z mąki, pól kostki masła i pół szklanki cukru wyrobić kruche ciasto. Wylepić nim formę do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i upiec na złoty kolor. w rondelku zagotować pół szklanki wody dodać czekoladę i re...

  • Przekładaniec

    Budyń ugotować na mleku wg. przepisu. W blaszce keksowej ułoży biszkopty, następnie wylać na nie letni budyń. Ułożyć herbatniki i posmarować masą krówką. Na wierzch ułożyć warstwę biszkoptów. Wstawić do lodówki...

  • Świąteczne kokosowe pyszności

    Masło stopić i dodać do niego miód i kokos oraz cukier i mąkę. Wymieszać na gładką masę. Formować okrągłe ciasteczka i układać na brytfance. Łyżkę miodu, orzeszki ziemne rodzynki i cynamon wymieszać razem i...

  • Tort rumowo- cynamonowy

    CIASTO; Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy. Dodajemy powoli olej ciągle ucierając. Na koniec dodajemy kakao, cynamon i dokładnie miesza...

  • Warkocz z ciasta francuskiego

    Farsz: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym podsmażyć, tak aby się rozpadły. Dodać rodzynki i cynamon. Przygotowanie ciasta: Blachę wysmarować margaryną ...

  • Pączki

    Z 1/3 części mąki oraz drożdży i mleka wykonać rozczyn. Gdy podrośnie, dodać jaja, cukier, olejek, resztę mąki, sól i stopione masło. Wyrobić ciasto. Gdy podrośnie, formować kulki, a do ich środka nak...

  • Waniliowe rudolfy

    Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto aż będzie tworzyło gładką kulę. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po schłodzeniu, odrywać kawałki ciasta i wałkować na grubość...

  • Ciastka anyżowe

    Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać skórkę cytrynową i dalej ubijać. Do masy jajecznej przesiać mąkę i zagnieść ciasto (najpierw mieszamy łyżką). Ciasto ma być dość twarde. Ciasto wałkujemy p...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW