-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Oscypek panierowany

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ser oscypek panierka bułka tarta jajko
Rodzaj dania:dania główne dania jarskie przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Podhale i Beskidy
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ser oscypek 1 szt. nabiał
jajo kurze 1 szt. nabiał
bułka tarta 1/4 szklanka dodatki
olej lub oliwa dowolna 50 ml płyny i sosy
konfitura żurawinowa 4 łyżka dodatki

Opis

1. Oscypek pokroić na grubsze plastry.
2. Następnie panierować w jajku i bułce tartej
3. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, ale na małym ogniu (żeby się zbyt mocno nie roztopił), około 5 minut z każdej strony.
4. Po wyłożeniu do naczyń, polać każdą porcję konfiturą żurawinową.
Pycha! Polecam!
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 5 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(3 opinii)
21 Czerwca 2011r. o 20:59
Kocham te sery :). A w szczególności prosto z grilla. Jeśli ktoś nie ma możliwości przygotowania ich na ruszcie, można to zrobić w ten sam sposób na patelni w domu. Najlepiej do tego nadają się oscypki twarde, bo nie topią się tak szybko jak te tańsze i miększe. Raz takiego kupiłam i mi pływał na patelni :/.
ocena ogólna
20 Czerwca 2011r. o 23:21
Świetne na przystawkę! :) mniam ;)
ocena ogólna
18 Czerwca 2011r. o 10:47
Moja wycieczka w Małopolskie przekonała mnie, że taki rarytas można zjeść nie tylko w restauracji, ale prosto i szybko przygotować to w domu. Wystarczy dobry oscypek. Polecam - na prawdę pyszne: jako przekąska i dodatek do innych dań. :-)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW