-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

PRL-owskie jajka z majonezem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: jajka majonez przyjęcie PRL
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 10 szt. nabiał
majonez 200 ml płyny i sosy
papryka słodka 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (około 15 minut). Po ugotowaniu odlać wrzątek i zalać zimną wodą w celu szybszego ostudzenia. Obrać ze skorupek i przekroić na połówki.
2. Ułożyć ostudzone połówki jajek na półmisku.
3. Do dekoratora do kremu nakładać majonez i dekorować każdą połówkę jajka.
4. Na koniec posypać sproszkowaną papryką słodką.
Dla ilu osób: 20
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 0,50 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW