-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Panierowany kalafior

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Kalafior panierka przekąska
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kalafior 1 szt. warzywa
bułka tarta 6 łyżka dodatki
jajo kurze 1 szt. nabiał
sól 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Kalafior rozbijamy na mniejsze części. Gotujemy w posolonej wodzie, kilka minut. Zostawiamy aby przestygnął. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni lub we frytkownicy aż będzie złocisty. Można podawać z pomidorem.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Pierś z kurczaka w majonezie

    Pierś porcjujemy na kotlety, następnie dokładnie okładamy majonezem. Odstawiamy na 6-8 godzin do lodówki (najlepiej pozostawić je na noc aby przeszły smakiem) Opanierować w bułce tartej i smażyć na rozgrza...

  • Kurczak po polsku

    Umyć kurczaka i osuszyć, odrzucić nadmiar tłuszczu koło szyi i przy otworze, przed pieczeniem można nakłuć widelcem kurczaka w miejscach, gdzie jest tłuszcz pod skórka, który wycieknie w czasie pieczenia....

  • Filet z kurczaka w sosie szałwiowym

    1. Filety z kurczaka przekroić na pół, delikatnie rozbić, oprószyć przyprawą do kurczaka lub solą i pieprzem. 2. Usmażyć na złoty kolor. 3. 3 łyżki masła rozpuścić, dodać odrobinę przyprawy typu ve...

  • Karkówka w ostrej marynacie

    Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 ...

  • Szaszłyki z grilla

    Mięso pokroić na grubą kostkę. Obtoczyć w przyprawie do grilla. Papryki i cebulę pokroić w dużą kostkę. Mięso paprykę i cebulę nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Patyczki drewniane należ...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW