-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pasta jajeczna do bagietek

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: pasta jajko bagietka śniadanie przekąska
Rodzaj dania:dania jarskie pasty pieczywo przekąski sosy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 4 szt. nabiał
szczypior świeży 0,5 pęczek przyprawy i zioła
jogurt naturalny 0% 250 ml nabiał
ogórek konserwowy 4 szt. warzywa
pieprz ziołowy 0,5 łyżka przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła

Opis

1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z łyżką soli. Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
2. Ogórki pokroić w kostkę, szczypior drobno posiekać.
3. Wszystkie produkty wymieszać z jogurtem, doprawić pieprzem i solą.
Podawać z chrupiącą bagietką (podpiec ją po przekrojeniu, kładąc rozkrojoną częścią na blachę w rozgrzanym piekarniku - około 5 minut).
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW