-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pasta z makreli, czerwonej fasoli i kaparów

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: pasta makrela przekąska
Rodzaj dania:przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
makrela wędzona 1 szt. ryby i owoce morza
fasola czerwona konserwowa 1 puszka warzywa
papryka pepperoni czerwona 1 szt. warzywa
czosnek 2 ząbek warzywa
kapary 30 g przyprawy i zioła
chrzan 1 łyżeczka płyny i sosy
sok z cytryny 1/2 szt. owoce
pieprz biały mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 80 ml płyny i sosy

Opis

1. Makrelę wędzoną wyfiletować, pozbawić ości, skóry, mięso musi być idealnie oczyszczone.
2. Czerwoną fasolę z puszki odcedzić.
3. Paprykę pepperoni pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kosteczkę.
4. Czosnek, po obraniu i kapary po odcedzeniu z zalewy drobno posiekać.
5. Wszystkie składniki (wraz z chrzanem, pieprzem, oliwą, sokiem z cytryny) włożyć do malaksera i zmiksować na jednolitą masę.
6. Przełożyć do miseczek i udekorować kaparami.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW